Još jedna zemlja spremna da napadne Ukrajinu

Ukrajinska obaveštajna služba saopštila je da Belorusija pokazuje „spremnost da možda direktno učestvuje u ruskoj invaziji“.

Podsećaju da Minsk već dozvoljava Rusiji da koristi njenu teritoriju, „jer ih pušta da prelaze granicu iz tog pravca u Ukrajinu“, izjavio je danas zvaničnik vlade Ukrajine za CNN.

Drugi izvor blizak ukrajinskoj vladi rekao je za CNN da je i administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena javila Kijevu da se Belorusija priprema za napad.

„Vašington post“ je prvi objavio da je Belorusija spremna da pošalje vojnike u Ukrajinu, citirajući zvaničnika američke administracije.

Spremaju se za pregovore

Belorusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je u Belorusiji sve spremno da ta zemlja bude domaćin pregovora Rusije i Ukrajine.

„Čeka se dolazak delegacija“, objavilo je belorusko ministarstvo na Tviteru, uz fotografiju mesta na kojem će pregovori biti održani.

Pres-sekretar Ministarstva spoljnih poslova Belorusije Anatolij Glaz prethodno je saopštio je da se očekuje dolazak delegacija Rusije i Ukrajine na mesto pregovora u Belorusiji.

Pregovori će početi čim delegacije stignu na mesto sastanka, rekao je Glaz, prenosi RIA Novosti.

Rusija je juče saopštila da će pregovori biti održani u Gomeljskoj oblasti u Belorusiji, dok je u Kijevu rečeno da će sastanak dve delegacije biti održan na granici Ukrajine i Belorusije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Belorusijarusijaukrajina
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Pera

    Evropa je počela sa slanjem dobrovoljaca Francuska legiju stranaca šaljese oružje dase smiruje oni potpaljuju traže zatišje zbog humanitarne pomoći oni im dopremaju oružje, Amerika zakuvala i nedozvoljava Zelenskom da potpiše,