Još jedno Trampovo nespretno rukovanje: Ovako je „zgrabio“ Makronovu suprugu (video)

Američka i svetska javnost zabavlja se ceo dan zbog snimka rukovanja Donalda Trampa i Brižit Makron, supruge francuskog predsednika.

Vlade Francuske i Nemačke u četvrtak su na zajedničkoj godišnjoj sednici u Parizu, pod predsedanjem predsednika Emanuela Makrona i kancelarke Angele Merkel, najavile niz zajedničkih mera u području sigurnosti, odbrane, poslovnog okruženja, preduzetništva i obrazovanja, prenose agencije. Tom prilikom u Parizu se našao i Tramp sa suprugom Melanijom.

Na snimku susreta dvojice državnika je vidiljivo kako američki predsednik doslovno grabi gospođu Makron, a sve zajedno deluje tragikomično.

Američki predsednik Donald Tramp pohvalio je izgled supruge svog francuskog kolege Brižit Makron što se vidi na video snimku koji je objavila francuska vlada na svom nalogu na Fejsbuku.

Snimak pokazuje kako Tramp, francuski predsednik Emanuel Makron i njihove supruge Melanija i Brižit, razgovaraju nakon posete muzejima u Palati invalida u Parizu.

„U tako ste dobroj formi“, rekao je Tramp kada se u jednom trenutku okrenuo ka Brižit Makron, preneo je AP.

On je svoje zapaženje preneo i francuskom predsedniku pre nego što se opet okrenuo ka prvoj dami Francuske i rekao joj da izgleda „prelepo“.

To je, dakle, samo još jedno u nizu nespretnog i nekonvencionalnog rukovanje na protokolarnim dužnostima Donalda Trampa.

Ta scena dolazi iz Pariza samo nekoliko meseci nakon ‘legendarnog’ rukovanja sa njenim suprugom Emanuelom Makronom.

Američki predsednik Tramp nije poznat kao veliki ljubitelj rukovanja. Svojevremeno je rekao da se grozi bacila i da rukovanja smatra ‘varvarskim činom’. Zato mu mnogi protokolarni sastanci teško padaju. Tog puta je 70-godišnjeg Trampa u „čelični stisak“ uhvatio novoizabrani francuski predsednik Emanuel Makron (39) s kojim se američki predsednik sastao pre početka samita.

I dok su predsednici na početku „muški“ stisli ruke jedan drugome, Tramp se nakon par sekundi zbunio, kao da je želeo što pre da završi rukovanje koje su fotoreporteri snimili.

U maju je na sastanku odbio da pruži ruku nemačkoj kancelarki Angeli Merkel.

Na snimku susreta u pozadini se čuju povici „rukovanje, rukovanje“, nakon čega Merkel navodno Trampu kaže: „žele rukovanje“. Međutim, Tramp naizgled ignoriše predlog.

Sa japanskim premijerom Šinzom Abeom imao je ipak nešto drugačiju situaciju nego sa Merkel. Naime, s njim se „malo“ drugačije rukovao, nego što je to uobičajeno.

Japanski premijer je nakon „klinča“ napravio grimasu, koja je i podstakla lavinu reakcija, prenosi Express.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Brižit MakronDonald TrampEmanuel Makron
Komentari (0)
Dodaj komentar