Južna Koreja: U eksploziji u fabrici poginule četiri osobe, četiri povređene

SEUL – U eksploziji u jednoj od tri fabrike južnokorejske petrohemijske kompanije „Yeoćun NC C“ (YNC C), u lučkom gradu Jeosu, poginule su četiri osobe, a četiri su povređene, saopštila je danas vatrogasna služba.

Južnokorejske vlasti su naložile radnicima da obustave svoje aktivnosti u toj fabrici petrohemijske kompanije “Yeoćun NC C“.

Eksplozija u trećoj fabrici YNC C-a u Jeosu desila se u vreme kada se ta kompanija priprema za sveobuhvatnu kontrolu u skladu sa novim južnokorejskim zakonom, koji predviđa kazne za rukovodstvo za incidente u kojima dođe do smrti radnika, prenosi agencija Rojters.

Regionalna kancelarija ministarstva rada Južne Koreje je za Rojters saopštila da je ministarstvo naredilo radnicima da obustave rad u fabrici u kojoj je došlo do eksplozije.

“Nema prekida u proizvodnji, ali smo u potpunosti obustavili radove na održavanju i popravci”, izjavio je zvaničnik YNC C za Rojters, dodajući da prva i druga fabrika takođe nastavljaju da rade.

On je rekao da se eksplozija dogodila tokom testiranja nepropustljivosti u procesu čišćenja, što je procedura koja se sprovodi svake četiri godine.

Treća fabrika YNC C-a, u kojoj se dogodila eksplozija, proizvodi 470.000 tona etilena godišnje.

Novi južnokorejski zakon, koji je stupio na snagu krajem prošlog meseca, predviđa krivičnu kaznu za vlasnike preduzeća ili odgovorno rukovodstvo od jedne ili više godina zatvora ili novčane kazne do milijardu vona (834.028 dolara) za teške industrijske nesreće, ako su prekršili obavezu propisanih bezbednosnih mera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar