Južnokoreanci ljuti što je Parkova napustila pse

Svrgnuta predsednica Južne Koreje Park Geun Hje dodatno je izgubila na popularnosti, jer se iselila iz predsedničke palate i za sobom ostavila svojih devet pasa.

Samo nekoliko dana nakon što ju je Ustavni sud i zvanično opozvao sa pozicije zbog velike korupcionaške afere, grupa za zaštitu životinja optužila je Parkovu za napuštanje životinja i podnela tužbu Komisiji za anti-korupciju i ljudska prava, koja je slučaj prosledila policiji.

Nije jasno da li se to što se Parkova iselila iz palate i ostavile pse na brigu zaposlenima u Plavoj kući kvalifikuje kao napuštanje životinja, za koje je po zakonu predvidjena kazna od oko 840 dolara.

Komšije su bivšoj predsednici 2013. godine dali par Džindo korejskih lovačkih pasa, koji su nedavno dobili sedam štenaca.

Portparol Plave kuće rekao je da su štenci premladi da bi se odvajali od majke, te da je Parkova naložila zaposlenima da se dobro brinu o psima dok ne budu spremni za odlazak kod novih vlasnika.

Vest o tome da je Parkova iz palate otišla bez svojih ljubimaca izazvala je brojne komenatre na društvenim mrežama, u kojima su je Koreanci optuživali za nedostatak empatije, sebičluk i nebrigu o onima koji od nje zavise.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar