Kako je moguće da je kamion od 19 tona vozio 2km kroz pešačku zonu?

Centar francuskog grada na Azurnoj obali je u četvrtak uveče bio zatvoren za saobraćaj zbog proslave Dana Bastilje, međutim, uprkos tome, Muhamed Bulal je “provozao“ kamion, uspeo da se zaustavi i puca, a potom i pregazi više od 80 ljudi.

U strogom centru Nice je prvenstveno zabranjen saobraćaj teretnim vozilima, a sa druge strane kompletan saobraćaj je bio obustavljen jer se na proslavi okupilo nekoliko hiljada ljudi i sve je bilo posvećeno obeležavanju najvećeg državnog praznika.

Kako pišu francuski mediji, na ulazu u pešačku zonu su postojale barikade, ali ih je kamion lako probio i krenuo u krvavi pohod.

Kamion se kretao brzinom većom od 80 kilometara na sat, a od početka promenade do kazina gde je vozač ubijen stigao je za manje od dva minuta. Iz policije je saopšteno da su samo betonski zidovi mogli da zaustave kamion.

Na društvenim mrežama su se pojavili i snimci na kojima se vidi kako policajci na motorima pokušavaju da ometu kamion, međutim, oni nisu bili naoružani, tako da nisu mogli da zaustave vozača pucanjem u točkove, što se u brojnim komentarima pominje kako sasvim logičan potez u ovakvoj situaciji.

(B92)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

napadnica
Komentari (0)
Dodaj komentar