Kalifornija: Lav nastradao u požaru

LOS ANĐELES – Planinski lav iz Južne Kalifornije koji je više puta remetio saobraćaj, stradao je u požaru, rekao je danas zvaničnik Nacionalnog parka u Kaliforniji.

Četvorogodišnji planinski lav, kojeg su biolozi pratili uz pomoć GPS ogrlice i nazvali ga P-64, nalazio se severozapadno od Los Anđelesa kada je u blizini izbio požar, izjavio je biolog iz Nacionalnog parka Santa Monika Džef Skič, preneo je Rojters.

Tačan uzrok smrti životinje biće poznat nakon obdukcije.

Ove životinje radije se klone naseljenih oblasti, ali P-64 bio je jedina velika mačka koja je uporno remetila saobraćaj, istakla je portparolka Nacionalnog parka Kejt Kjukendal.

On je prešao Autoput 101 14 puta, a Autoput 118 severno 27 puta.

Veruje se da je P-64 otac četvero mladunčadi, a biolozi nisu uspeli da utvrde jesu li mladunci i njihova majka preživeli požar.

Biolozi od 2002. godine prate određeni broj planinskih lavova, uključujući i P-64, sa ciljem proučavanja načina na koji oni opstaju u prirodnim sredinama koje je uzurpirao čovek.

„Tužno je što je on naizgled vrlo uspešno opstajao u ovoj fragmentisanoj sredini, a zatim stradao od posledica razarajućeg požara“, rekao je Sikič.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar