Kameron za konstruktivan izlazak Britanije iz EU

Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je danas da želi da proces razdruživanja Velike Britanije od EU bude što je moguće konstruktivniji. 

„Objašnjavaću da će Britanija napustiti Evropsku uniju, ali ja želim da taj proces bude što je moguće konstruktivniji, i nadam se da će rezultat biti što konstruktivniji, jer naravno dok napuštamo Evropsku uniju, mi ne smemo da okrenemo ledja Evropi“, rekao je Kameron novinarima po dolasku pri dolasku na samit EU u Briselu.

Kameron je izrazio nadu da će London i EU pokušati da uspostave čvrste veze u trgovini i bezbednosti, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).“Te zemlje su naši susedi, naši prijatelji, naši saveznici, naši partneri, i ja se nadam da ćemo tragati za nabliskijim mogućim vezama kada je reč o trgovini, saradnji i bezbednosti zato o je to dobro za nas i dobro za njih“, rekao je Kameron.

Kameron je objavio da podnosi ostavku prošle nedelje posle objavljenih rezultata referenduma i rekao je da će njegov naslednik pregovarati o modalitetima izlaska Velike Britanije iz Unije. Kameronova konzervativna stranka trebalo bi u septembru da izabere novog lidera.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar