Kao da je smak sveta: U Australiji padao grad veličine golf loptica (video)

Snažne oluje praćene gradom pogodile su ovih dana delove Australije, uključujući i mnoga područja pogođena požarima.

https://twitter.com/Real_ETM/status/1219565952804827136

Australijski meteorološki zavod objavio je juče upozorenje na „snažne oluje“ praćene olujnim vetrovima, obilnim gradom i jakim kišama za velike delove Novog Južnog Velsa, južnog Kvinslenda i mnoga područja države Viktorije.

Australijska prestonica Kanbera takođe se juče našla na udaru jakih vetrova i grada praćenog većim komadima leda koji su 15-ak minuta u ponedeljak popodne protutnjali gradom.

Kiša je prošle nedelje pala u tri požarima zavhaćene savezne države, donevši izvesno olakšanje umornim vatrogascima koji se od septembra bore sa požarima u Australiji.  

U Kvinslendu su tokom vikenda mnogi putevi bili zatvoreni zbog poplava.

Grad veličine teniske loptice pogodio je u nedelju uveče Melburn, i uništio automobile i imovinu, uz preko 1500 poziva za pomoć upućenih interventnim službama.

Na društvenim mrežama dele se snimci i fotografije snažne peščane oluje koja je u nedelju navečer pogodila Novi Južni Vels, postigavši brzinu od 100 km na sat u gradu Dubo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

australijagrad
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Al Zasrah

    Ti požari ni u kom slučaju nisu slučajni.To je čišćenje terena pred izgradnju, a štedi se na radnoj snazi.Sve se vrti oko novca i politike.