Karzai se pridružio 12-članom savetu na čelu Avganistana

MOSKVA/KABUL – Bivši predsednik Avganistana Hamid Karzai, šef Visokog državnog saveta za nacionalno pomirenje Abdulah Abdulah i lider Islamske partije Gulbudin Hekmatijar pridružiće se savetu za upravljanje Avganistanom koji talibani nameravaju da uspostave, izvestila je danas avganistanska televizija „Arijana njuz“.

Odmah nakon što su talibani ušli u avganistansku prestonicu Kabul, trojica političara osnovala su koordinacijski savet za mirnu tranziciju vlasti, prenosi ruska agencija TAS S.

Održali su niz sastanaka sa pripadnicima talibana o formiranju novih vladinih agencija, uključujući i kabineta koji će predstavljati celokupno avganistansko društvo.

Američki časopis „Forin polisi“ izvestio je u ponedeljak, pozivajući se na izvore bliske talibanima, da će „talibanski lideri formirati savet od 12 ljudi koji će upravljati Avganistanom“, a u kojem će se nalaziti neki „mekši“ članovi iz bivših vlada koje su uživale podršku SAD, jer nastoje da „formiraju administraciju koja je prihvatljiva za međunarodnu zajednicu“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar