Kerija brine retorika iz Turske o umešanosti SAD u ubistvo

Američki državni sekretar Džon Keri zabrinut je zbog retorike koja dolazi iz Turske u vezi sa američkom umešanošću ili podrškom, prećutnom ili druge vrste, kad je reč o ubistvu ruskog ambasadora u Ankari, s obzirom na prisustvo muslimanskog sveštenika Fetulaha Gulena u SAD.

To je danas izjavio Kerijev portparol Džon Kribi, nazvavši takve tvrdnje apsurdnim i neistinitim, prenosi AP.

„Moramo pustiti istražitelje da rade svoj posao i moramo dozvoliti da činjenice i dokazi izađu na videlo pre nego što ishitreno izvućemo zaključke“, istakao je Kirbi.

Kako je dodao, „bilo kakva ideja da su SAD na bilo koji način podržale ubistvo ili da stoje iza toga ili da su čak indirektno umešane, apsolutno je smešna“.

Neimenovani zvaničnik turskog Ministarstva spoljnih poslova izjavio je ranije danas da je šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu rekao Keriju kako Turska i Rusija veruju da iza napada na ruskog ambasadora u Ankari stoji pokret Fetulaha Gulena, koji živi u egzilu u SAD.

Turske vlasti Gulena krive i za neuspeli julski pokušaj puča u Turskoj i traže njegovo izručenje od SAD.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

atentatruski ambasadorturskaumešanost SAD
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • puk.Bjelajac

    Potrazite na YT. Michael Morell Charlie Rose interview. Klip traje 1:46

  • puk.Bjelajac

    Objavite link.Bez njega,komentar nema smisla,zar ne?

  • puk.Bjelajac

    Klip iz intervjua Michael Morell-a,vrsioca duznosti Direktora CIA, od 8.Avgusta ove godine. Inace coveka koji je sa bivsim Direktorom,Gen.Petraeus-om, i Hilari Klinton,zaduzen za „Arapsko prolece“,kao i ubistvo americkog ambasadora Stevens-a u Bengaziju 11.9.2012 (interesantan datum),koji je otkrio sverc 20.000 stinger raketa, Sarin i Iperit gasa,iz Libije-Isis-u u Siriju. Mnogo siroka prica za jedan komentar. Zakljucite sami!