Kijev: Borbe u blizini vladinih kancelarija u centru

KIJEV – Pucnjava je ođekivala rano jutros u blizini vladinih kancelarija u centru glavnog grada Ukrajine, rekao je očevidac za Rojters.

Ruske trupe napale su vojnu bazu koja se nalazi u glavnoj kijevskoj aveniji, ali je taj napad odbijen, navela je ukrajinska vojska rano jutros, preneo je Rojters.

Odvojeno, agencija Interfaks Ukrajina objavila je da ruski vojnici pokušavaju da osvoje jednu od glavnih gradskih trafostanica.

Nekoliko časova ranije, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izneo je predviđanje da će ruske trupe izvršiti napad tokom noći.

„Vojni kriminalci Rusije napali su jednu vojnu jedinicu u Kijevu, u aveniji Pobeda. Napad je odbijen“, saopštila je ukrajinska vojska na Fejsbuku.

Ruske i ukrajinske snage sukobile su se takođe u predgrađima Kijeva rano jutros, a vlasti su apelovale na građane da pomognu u odbrani grada od napredovanja ruskih trupa.

Očevidac je za Rojters rekao da pucnjava ođekuje dalje od centra grada.

Ukrajinska vazdušna komanda izvestila je o žestokim borbama u blizini aerodroma Vasilkiv jugoistočno od glavnog grada, koji je bio pod napadom ruskih padobranaca.

Ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo je takođe saopštilo da je oborilo jedan ruski transportni avion, međutim, Rojters navodi da nije mogao da nezavisno potvrdi ove tvrdnje.

Ministarstvo odbrane apelovalo je na građane Kijeva da naprave Molotovljeve koktele kako bi odbili napade neprijateljske vojske.

Pojedini stanovnici su se sakrili u skloništa, dok neki otišli vozovima na zapad zemlje.

U pitanju su samo neki od stotina hiljada građana koji su napustili svoje domove, saopšteno je iz humanitarne agencije Ujedinjenih nacija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar