Kijev: Medicinska nega i onlajn casovi za građane Krima

KIJEV – Ukrajinska vlada usvojila je danas čitav niz mera s ciljem vraćanja kontrole nad Krimom, kao što su pružanje medicinske nege i onlajn časovi za školarce koji žive na toj teritoriji koja je 2014. godine ušla u sastav Ruske Federacije.

Prema novim merama, Ukrajina će školskoj deci na Krimu ponuditi onlajn časove i pozvati ih da učestvuju u letnjim kampovima, prenosi agencija Rojters.

Stanovnici Krima, takođe, mogu primiti onlajn lekarske savete ili mogu otputovati na teritoriju pod kontrolom Kijeva radi medicinskog tretmana.

Nove mere predviđaju i da će južni regioni koji se graniče sa Krimom dobiti nove puteve i više sredstava za usluge kao što su centri za testiranje na kovid i vakcinaciju, kako bi se stanovnicima olakšao prelazak u područja pod kontrolom Kijeva.

„Odobravamo sveobuhvatne dokumente koji sadrže detaljne korake za otklanjanje okupacije“, izjavio je ukrajinski premijer Denis Šmigal na sastanku vlade koji je prenosila televizija.

„Takođe radimo sa našim partnerskim zemljama i unutar međunarodnih organizacija kako bismo osigurali da tema Krima bude stalno na globalnoj agendi“, dodao je Šmigal.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar