Kijev: Najmanje 4 osobe poginule u granatiranju Kijeva

KIJEV – Najmanje četiri osobe poginule su prilikom ruskih vazdušnih napada i granatiranja Kijeva rano jutros, saopštile su danas ukrajinske vlasti, javlja Rojters.

Dve velike eksplozije ođeknule su centrom grada neposredno pre zore.

Svedoci Rojtersa videli su visoki stambeni blok u plamenu nakon što ga je pogodila artiljerija.

Kako se navodi, vatrogasci su pokušali da ugase vatru, a spasioci su pomogli da se evakuišu stanovnici zarobljeni unutra koristeći mobilne merdevine.

Pogođena je i fabrika oružja „Artem“ u centru Kijeva, a na snimku koji je snimio lokalni stanovnik vidi se dim koji izlazi sa krova.

Takođe, gradonačelnik ukrajinske prestonice Vitalij Kličko saopštio je ranije danas da se u Kijevu večeras uvodi policijski čas, a kretanje bez specijalnih propusnica biće zabranjeno.

Kako je precizirao, policijski čas biće uveden 15. marta od devet uveče po moskovskom vremenu (sedam uveče po srednjoevropskom) do 17. marta do osam sati ujutru po moskovskom vremenu (šest ujutru po srednjoevropskom), prenosi Sputnjik.

On je poručio da je Kijev srce Ukrajine i da će biti branjen.

Pozvao je muškarce koji su ranije tokom sukoba odveli žene i decu na bezbedno mesto na zapadu zemlje da se vrate u prestonicu da se bore.

Prvobitno je na Fejsbuku sekretarka za štampu Glavne uprave Državne službe za vanredne situacije grada Kijeva, Svetlana Vodolaga saopštila da su usled granatiranja Kijeva dve osobe poginule, a da je jedna hospitalizovana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar