Kimova diverzija: Kako je lider Severne Koreje prevario sve

Lider Severne Koreje Kim Džong-un stigao je do Singapura koristeći „zavaravanje“ avionima, dok ga je na aerodromu u Singapuru dočekao konvoj vozila.

Jedan od tri aviona koja su poletela sa aerodroma severnokorejske prestonice Pjongjanga, bio je i sovjetski „Iljušin-62“, Kimov lični avion, poznat i po nazivu „Jastreb-1“.

Kimov avion na Zapadu je poznat i kao „Er fors un“ (Air Force Un), što je igra rečima na američki predsednički avion „Er fors uan“ (Air Force One).

Kimov lični „Iljušin“ zapravo je bio diverzija, jer je severnokorejski lider do Singapura stigao juče u „Boingu 747“, koji pripada kompaniji „Er Čajna“, navodi Indeks.hr.

Po dolasku u Singapur, Kima je dočekao konvoj od 20 vozila, međutim, niko od mnogobrojnih posmatrača nije uspeo da ga fotografiše zbog zatamljenih stakala na vozilu.

„Indeks“ navodi da su u Singapuru zatamljena stakla zabranjena čak i premijeru države.

Kim je odseo u hotelu „Regis“, međutim, prilaz hotelu je uoči njegovog dolaska ograđen zbog čega ni fotoreporteri nisu uspeli da fotografišu severnokorejskog lidera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Kim Džong UnSeverna Koreja
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Milan

    Tako mali Perica vidi voz. Tita je na vlasti održao pre i za vreme rata napaćeni narod, izmanipulisan prethodno od onih majstora manipulacije koji su ga doveli na vlast, a koji su u svoje zlatno doba držali pod svojom vlašću ne baš mali deo sveta. Tu su i službe imale svoje mesto i ulogu ali ne onoliku kolika im se pripisuje samo zato da se minimizuje podrška većine osiromašenog stanovništva vlasti kakva je tada bila. Značajna ekonomska podrška Zapada omogućila je toj vlasti da potakne privredni rast toliko da je običnom čoveku već desetak godina posle rata bilo bolje nego u Jugoslaviji pre rata. Osim toga, ideologija je propovedala jednakost i ravnopravnost svih. Bilo je uvek i „jednakijih“ ali ne toliko kao danas. Bilo je dosta loših rešenja ali i dobrih. Danas svi – i pozicija i opozicija pokušavaju da unište sve što je napravljeno u periodu socijalizma jer je, navodno, sve tada bilo loše. Najlošije je u stvari bilo to što se radni čovek u Socijalističkoj Jugoslaviji odvikao od borbe za svoja prava koja su bila institucionalizovana i zagarantovana zakonom. I tu je, razume se, bilo velikih propusta, slučajnih ili namernih. O tome kako nam je danas i kako se današnji diktatori održavaju na vlasti i pored toga što je nekoliko malih Titića sistematski uništilo celu privredu i državu koja je funkcionisala kako tako, nema potrebe da pišem. Savremenici će analizirati i posvedočiti ali reakcija izostaje jer naš čovek čeka da neko drugi iznese borbu za njega samog. Vlast nad narodom ima onaj koga je narod izabrao da vlada. Ako je narod nezadovoljan vlašću onoga koga je birao ima puta i načina da ga smeni dozvoljenim sredstvima demokratskim metodama. Pošto nismo na ulicama, znači li to da nam je dobro?

  • FILIP

    Bogami,izgleda da je Diktator Severne Koreje,dobro izucio trikove Diktatora Jugoslavije “ :Marsala“ Tita. Tito je uspeo neprikosnoveno da vlada trideset pet godina,zahvaljujuci strahovitim merama bezbednosti njegove licnosti.Oslanjao se iskljucivo na oficire bezbednjake,koje je placao enormno mnogo,da bi ga verno cuvali.Svi potonji Diktatori,primenjivali su njegove metode,da bi sacuvali svoju apsolutnu vlast nad narodom.!!!