Kina i Rusija: Neprimerena izjava ambasadora SAD u BiH

SARAJEVO 1. aprila (Tanjug) – Ambasade NR Kine i Rusije u Sarajevu osudile su i odbacile izjavu ambasadora SAD u Sarajevu Majkla Marfija, da Kina i Rusija prete budućnosti BiH.

U odvojenim izjavama iz Ambasade Kiine su poručili da je Marfijeva izjava neprimerena, dok ju je ruski ambasador Igor Kalabuhov izjavu američkog diplomate odbacio kao pogrešno tumačenje politike njegove zemlje u BiH.

Ambasador Marfi rekao je juče na prvojkonferenciji za medije od preuzimanja dužnosti u Sarajevu da će tokom svog boravka u BiH raditi na protivmerama Rusiji i Kini koje, kako tvrdi, prete budućnosti BiH.

„Kineska strana se dosledno zalaže za razvoj bilateralnih odnosa sa BiH na osnovi međusobnog poštovanja, zajedničke pobede i nemešanja u unutrašnje poslove jedna druge“, saopštila je Ambasada na svom fejsbuk profilu.

Ambasador Rusije Kalabuhov je u izjavi za Srnu odbacio pogrešno tumačenje politike njegove zemlje u BiH i istakao da ne prihvata činjenicu da, kako je kazao, upravo Vašington zadržava ekskluzivno pravo da, često grubo i bahato, ponekad iza kulisa, nametne svoju volju, manipulativno i agresivno prikazujući Rusiju kao „glavnu pretnju miru“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar