Kitarović tvrdi da nema ambicije za unutrašnjopolitičku scenu u Hrvatskoj

ZAGREB – Iako su predsednički izbori u Hrvatskoj još daleko, pojavljivanje bivše predsednice Kolinde Grabar Kitarović na nekim važnim događajima, otvorilo je temu da bi ona mogla ponovo da bude kandidat HDZ-a i protivkandidat aktuelnom predsedniku Zoranu Milanoviću na narednim izborima.

Kada se nedavno Grabar-Kitarović pojavila tik uz Andreja Plenkovića, radoznalost medija bi trebalo da je ugasio premier rekavši da kandidatura Grabar Kitarović za predsednika Hrvatske ispred HDZ nije bila tema.

Njeno novo pojavljivanje na globalnom samitu investitora sa bivšim premijeroima i šefovima svetskih kompanija izazvalo je nova zanimanja javnosti.

Ona je u razgovoru za hrvatski RTL Direkt otkrila da u ovom trenutku nema nikakvih ambicija po pitanju hrvatske unutrašnjo-političke scene, ali i da i dalje, kako je kazala, gaji ambicije da za hrvatsko društvo i državu napravi što je bolje moguće.

„Pa i moje učešće na Investicionom samitu sutra u Parizu u tom je pravcu”, rekla Grabar-Kitarović.

Na pitanje da li je svesna da će se ponovno nakon njenog gostovanja pisati da je u kampanji za novi mandat na Pantovčaku, odgovorila je da na to ne može da utiče.

“Odgovorna sam samo za ono što kažem, a ne za ono što neko misli da sam rekla ili napravila”, navela je bivša hrvatska predsednica.

Aktuelni hrvatski predsednik Zoran Milanović je juče novinarima u Zagrebu rekao da pored svih događaja i stanja u državi, koja se guši u korupciji, priča o predsedničkim izborima je besmislena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar