Knežević dobio video poruku od Pozdnjakova

PODGORICA – Jedan od lidera Demokratskog frotnta i predsednik parlamentarnog Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević dobio je mejlom video poruku od Vladislava Pozdnjakova, vođe ruske organizacije „Muška država“ u kojoj tvrdi da nema nikakve veze sa dojavama o podmetnutim bombama na više lokacija u Crnoj Gori.

Knežević je video poruku dostavio podgoričkoj Prvoj TV da bi, kako je rekao, crnogorska javnost i instiucije procenile celokupnu situaciju i donele konkretne zaključke, prenela je TVCG.

U video poruci Pozdnjakov poziva Agenciju za nacionalnu bezbednost (ANB) da istraži ko stoji iza pretnji koje su stigle u petak elektronskom poštom na adrese vlade, Ministarstva unutrašnjih poslova i Glavnog grada.

U porukama je zahtevana promena vlasti u Crnoj Gori i rukovodstva Agencije za nacionalnu bezbednost, a ako to ne bude učinjeno zapretili su dizanjem škola u vazduh.

Zbog ovih pretnji su u petak evakusane tri škole u Podgorici i jedna u Bijelom Polju.

Pozdnjakov je, kako prenose podgorički mediji, boravio u Crnoj Goriu jednom periodu, ali je MUP saopštio u četvrtak da, prema njihvoim informacijama, on više nije u toj državi.

Povodom serije dobijenih pretnji , Knežević je u petak najavio da će naredne sedmice zakazati hitnu sednicu Odbora za bezbednost i odbranu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar