Knežević nakon kraha dogovora: Sumnjam da je neko ucenjen ili je uzeo pare

PODGORICA – Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević izrazio je danas sumnju da je neko ko nema izborni cenzus, a ko je odbio deset resora u novoj vladi „ili uzeo pare, ili je ucenjen zbog nekih krivičnih gonjena, snimaka, šverca cigareta, oružja“.

Knežević je novinarima nakon sastanka lidera parlamentarne većine sa mandatarom Miodragom Lekićem poručio da je jasno da je postojala namera od početka da se ne postigne dogovor i da Lekić ne bude premijer.

„Izražavam sumnju da je neko odbijanjem deset resora, a nema cenzus, što su potvrdili izbori u Podgorici, ili uzeo pare ili je ucenjen od nekih krivičnih gonjena, snimaka, šverca cigareta, oružja… Demokratski front nije uzeo pare, niti je imao dilove sa biznismenima ili tajkunima“, kazao je Knežević.

On je rekao da zato „možemo samostalno da donesemo odluku i da pred građanima Crne Gore kažemo da ovo nije slučajno urađeno, i da je ovde jasna namera od početka bila da neko nije želeo dogovor i nije želeo da Lekić bude izabran za predsednika vlade“.

Ocenio je da je tokom pregovora izložen najpošteniji predlog koji „nije zabeležen u istoriji parlamentarizma“.

„Da dve stranke koje nemaju cenzus od 20 ministarstva dobiju deset. Da dobiju čitav bezbednosni sektor, Ministarstvo spoljnih poslova i da dominantno dobiju sve što su imali u vladi, osim mesta predsednika vlade. U čemu je problem morate da pitate njih a ne DF“, kazao je Knežević.

Najavio je da će inicirati politički dijalog da dođe do objedinjavanja predsedničkih i parlamentarnih izbora.

„Pa neka građani Crne Gore sude o svima nama. Mi nemamo nikakav strah, jer smo sve radili javno“, poručio je Knežević, preneo je portal RTCG.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar