Knežević: Stati na put ustavnom nasilju DPS

PODGORICA – Predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević pozvao je danas stranke stare parlamentarne većine i pokret Evropa sad da stanu na put DPS-ovom ustavnom nasilju nepriznavanja rezultata lokalnih izbora.

„Pošto je DPS krenuo u ustavno nasilje odbijajući da prizna rezultate lokalnih izbora, pozivam parlamentarnu većinu i Evropu sad, da zaštitimo javni interes i odbranimo izbornu volju građana“, napisao je Knežević na Tviteru.

Crna Gora nema funkcionalni Ustavni sud, jer od sedam članova ima samo tri, a DPS je ranije saopštio da neće glasati za izbor nedostajućih članova.

Da bi Ustavni sud mogao da funkcioniše, potreban mu je bar još jedan član. Ovako u slučaju da prigovori na izborne rezultate ostvarene na lokalnim izborima 23. oktobra dođu do Ustavnog suda, oni će ostati nerazrešeni.

Zasad je poznato da se DPS žalio Opštinskim izbornim komisijama u Plavu i Pljevljima. Državna izborna komisija (DIK), većinom glasova, dala je mišljenje da Opštinska izborna komisija Plav ne može äŕ proglasiti konačne rezultate lokalnih izbora, zbog žalbe pred Ustavnim sudom, koji je već duže u blokadi.

Kako je prenela podgorička Adria tv., gotovo identična situacija je i u Pljevljima, gde je svega pola sata pre isteka roka OIK-u prigovor podnela koalcija “Prava stvar – Da pobede Pljevlja”, zbog, navodnih, nepravilnosti na dva biračka mest.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar