Kojić: Uskoro Atlas zločina nad Srbima u BiH

BANJALUKA – Direktor Centra Republike Srpske za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, Milorad Kojić, izjavio je da će taj centar publikovati ove godine Atlas zločina, knjigu svih zločina počinjenih nad srpskim narodom u BiH.

Kojić je za Srnu rekao da će ta građa biti objavljena u nekoliko tomova, od kojih prvi ima više od 1.000 stranica, koje se odnose samo na devedesete godine prošlog veka, prenosi RTRS.

Naveo je da Republički centar kontinuirano radi na projektu ažuriranja popisa žrtava rata, ističući da je izdata prva publikacija za 35.042 smrtno stradala lica srpske nacionalnosti u periodu 1991-1995. godine.

Kojić je upozorio da se nametanjem izmena i dopuna Krivičnog zakona BiH, što je učinio bivši visoki predstavnik Valentin Incko, pokušava zabraniti dokazivanje istine i iznošenje činjenica, te projektuje samo istina Bošnjaka iz Federacije BiH.

Kojić je takođe ukazao da Centar ulaže maksimalne napore da istina o proteklom ratu bude prikazana na dokumentovanim dokazima i da se ne dozvoli da se iskrivljivanje istorijskih činjenica koristi u ostvarivanju političkih ciljeva, s krajnjim ciljem ukidanja Republike Srpske“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar