Kontrolno saslušanje o bezbednosnom sektoru u ponedeljak

PODGORICA – Sednica parlamentarnog Odbora za bezbednost i odbranu, na kojoj će biti održano kontrolno saslušanje predstavnika vlade, tužilaštva i ANB, zakazana je za ponedeljak, 25. oktobra, odlučili su jednoglasno članovi tog tela na današnjoj sednici.

U ponedeljak će biti saslušani potredsednik vlade Crne Gore Dritan Abazovića, v.d. vrhovnog državnog tužioca Dražen Burić, glavni specijalni tužilac Milvioje Katnić, direktor Agencije za nacionalnu bezbednost Dejan Vukšić i šef specijalnog policijskog odeljenja Dragana Radonjića.

Oni će biti saslušani povodom aktuelnih dešavanja u bezbednosnom sektoru, a nakon najverovatnije samoubistva bivšeg visokog funkcionera ANB Luke Bulatovića i hapšenja bivšeg šefa ANB Peruničića, zbog sumnje da je povezan sa postavljanjem prislušnih uređaja u prostorijama SDT.

Pometnju u crnogorskoj javnosti posebno je izazvala video poruka Luke Bulatovića, koji je, između ostalog, priznao da se uverio da je sve što je radio proteklih 30 godina bilo pogrešno i da su mnogi ljudski životi mogli biti spašeni.

Saslušanje je inicirao predsednik Odbora i poslanik DF-a Milan Knežević.

Knežević je obrazlažući inicijativu rekao da se plaši da je ovih dana i nedelja bezbednosna situacija u Crnoj Gori toliko kulminirala da posledice mogu biti nesagledive.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar