Kovač: Verujem u saradnju, ne u sjedinjenje države Evrope

RIM – Mađarska vlada ima najkonzistentniju migracionu politiku u Evropi i ne veruje u „sjedinjene države Evrope“, već u saradnju država nacija, izjavio je danas Zoltan Kovač, mađarski državni sekretar za međunarodne poslove i komunikacije, nakon ulešća na okruglom stolu u mađarskoj ambasadi u Rimu.

Italijani, slično Mađarima, smatraju predstojeće izbore za Evropski parlament pitanjem od presudnog značaja i većina Italijana vidi odlučnost Mađara kao nešto na šta se treba ugledati, rekao je Kovač.

Mađarski glasači doprineli su razvoju ove slike, budući da je na izborima mađarska vlada desnog centra „koja jasno i odlučno predstavlja principe koje su joj mađarski birači poverili“, osvojila dve trećine glasova tri puta za redom, dodao je on, prenosi mađarska agencija MTI.
Kovač je rekao i da je stav vlade Mađarske protiv migracija takođe doprineo slici koju Italijani imaju o Mađarima. Pregled evropskih zemalja jasno pokazuje da je migraciona politika mađarske vlade najkonzistentnija, dodao je on.
„Mađarska vlada veruje u efikasnu saradnju država nacija, a ne u sjedinjene države Evrope, koje zanemaruju želje birača iz nacionalnih država“, rekao je Kovač.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    E draga braco i sestre neznate vi ko su zapadnjaci. Morate ziveti sa njima da bi shvatili na sta su sve oni spremni, ali ne obicni ljudi nego bogati, politicari i slicni.

  • Anonimni

    Jedno veliko bravo za Madjare i Madjarsku i Orbana