Kovacevic: Dokaz da je tuzilastvo pod kontrolom Đukanovića

PODGORICA – Predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević ocenio je danas da je pokretanje optužnog predloga protiv njega dokaz da je Tužilaštvo Crne Gore i dalje pod punom kontrolom lidera DPS i predsednika države Mila Đukanovića.

„Ovo je pokazatelj da Đukanović želi i dalje da budemo u istoj atmosferi u kojoj smo bili tokom prethodnog vikend, kada su bila sva ova dešavanja na Cetinju. Jednostavno, Đukanović hoće da pokaže da je Tužilaštvo još uvek pod njegovom kontrolom, a to je ono što mu ne smemo dozvoliti“, kazao je Kovačević.

Kovacevic je podgoričkoj A1 tv. rekao da je o podizanju optužnog predloga saznao iz medija, odnosno da još uvek nije dobio nikakvo zvanicno obaveštenje Tužilaštva.

Prema njegovim recima, sve je to, kao i uvek, deo jedne šire antisrpske priče, koju Đukanović inače zastupa od kraja 90-tih godina na ovamo, tako da ništa neočekivano kada je lider DPS-a u pitanju.

„Nadam se da će ovo biti samo jedan podsticaj da promene u Tužilaštvu nastupe što pre, jer se sloboda govora i sloboda mišljenja žele zabraniti ovim putem, a to je ono što ne smemo da dozvolimo. Sve što dođe, ja sam mu naredan. Nisam uopšte zabrinut, branim stavove za koje smatram da su istiniti i imam pravo na svoje mišljenje“, rekao je Kovačević.

Kovačević je prvi Srbin u regionu protiv kojeg je Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo optužni predlog zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje, u skladu sa nedavno usvojenom rezolucijom o Srebrenici u crnogorskom parlamentu.

On je za beogradske Novosti potvrdio da je o pokretanju optužnog predloga saznao iz medija.

Kovačević je negirao navodni genocid u Srebrenici u jednom televizijskom gostovanju, dan nakon što je Skupština Crne Gore usvojila ovu rezoluciju.

On je ranije saslušan u svojstvu osumnjičenog u Višem državnom tužilaštvu Podgorica zbog „izjava o genocidu u Srebrenci“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar