Kovačević: Na Cetinju čisti nepatvoreni nacizam

NIKŠIĆ – Gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević prozvao je predsednika opštine Cetinje Nikolu Đuraškovića, zbog toga što nijednom rečju nije osudio kamenovanje dece na Cetinju i optužio ga da je realtizovao postupanje svojih sugrađana koji su učestovali u kamenovanju autobusa poručivši im da ako hoće da pevaju „Veseli se srpski rode“ idu u Srbiju.

„Ako je Cetinje prestonica Crne Gore, onda valjda svi narodi koji u njoj žive mogu da se u njoj vesele, naravno ne vređajući bilo kog drugog. Kako u pesmi ‘Veseli se srpski rode’ i u kolu pred manastirom nema nikakvih uvredljivih elemenata prema bilo kom drugom narodu više je nego jasno da je određenim Cetinjanima smetalo samo postojanje i prisustvo pripadnika jednog od najbrojnijih naroda u Crnoj Gori pred Cetinjskim manastirom“, napisao je Kovačević na svom fejsbuk profilu.

Istakako je da je to „čisti, nepatvoreni fašizam“.

„Možete se deklarisati kao antifašisti koliko hoćete ali atmosfera koju pravite na Cetinju prema Srbima je slična onoj kojoj su bili izloženi Jevreji u Trećem rajhu“, naveo je Kovačević.

Autobus sa descom iz NIkšića kamenovan je sinoć na Cetinju samo zato što su pevali i igrali kolo ispred Cetinjskog manastira.

Povodom oštri reagovanja zbog ovog incidenta, Đurašković je ranije izjavio da decu ne treba koristiti za, kako je naveo, „svoje nacionalističke ciljeve“, tvrdeći da su deca ispred manastira bila „grubo zloupotrebljena na Vaskrs“.

Za sada još neidentifikovana grupa Cetinjana kamenovala je autobus sa decom iz Nikšića koja su prethodno pevala i igrala kolo ispred Cetinjskog manastira. Incident je policiji prijavio vozač autobusa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar