Kraljica Elizabeta prisustvovala finalu revije konja

LONDON – Britanska kraljica Elizabeta prisustvovala je danas finalu četvorodnevne revije konja kojom je proslavljeno njenih 70 godina vladavine.

Spektaklu koji se održao na otvorenom u krugu zamka Vindzor, prisustvovali su holivudski glumac Tom Kruz i britanska glumica Helen Miren, prenosi Rojters.

Kraljica Elizabeta (96), koja je nosila sivi šal, odvezena je na spektakl na otvorenom u krugu zamka Vindzor gde su je dočekala dva kraljevska konjička policajca koji su joj pomogli da iz njenog Rendž Rovera pozdravi ljude.

Kraljica je prisustvovala svakoj kraljevskoj izložbi konja u Vindzoru od početka njene vladavine, što odražava njeno veliko interesovanje za trke i uzgoj konja, navodi Rojters.

Kraljica je viđena samo nekoliko puta u javnosti, nakon što je prošle godine provela noć u bolnici zbog neutvrđene bolesti, nakon čega su joj lekari rekli da miruje.

Od tada je obavljala dužnosti bilo na daljinu ili u svom domu u zamku Vindzor i nije prisustvovala prošlonedeljnom državnom otvaranju parlamenta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar