Kretanje u Marijupolju uz dozvole ruske vojske

KIJEV – Savetnik gradonačelnika Marijupolja, objavio je na društvenim mrežama da ruske trupe izdaju propusnice za kretanje po gradu onima koji su ostali.

Iako Petro Andriuščenko trenutno nije u Marijupolju, on je juče izneo ovu tvrdnju na platformi Telegram, podelivši fotografiju na kojoj se vidi kako ljudi stoje u redu.

„Stotine građana moraju da stanu u red da bi dobili propusnicu bez koje će sledeće nedelje biti nemoguće ne samo da se kreću između kvartova grada, već i da budu na ulici“, napisao je on.

Andriuščenko je sugerisao da „okupacione snage verovatno prikupljaju informacije o onima koji su ostali u gradu ili da ih filtriraju“, ali BBC nije mogao nezavisno da proveri tvrdnje ovog ukrajinskog zvaničnika.

Rusija je potvrdila da ima kontrolu nad većim delom grada, kao i da su ukrajinski branioci navodno zadržani u širokoj industrijskoj zoni zvanoj čeličana Azovstal.

Ruski zvaničnici su ponudili da poštede život braniocima Mariupoplja ukoliko se predaju u nedelju, ali ta ponuda je ignorisana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar