Krivokapić obećao, prosečna zarada 700 evra

PODGORICA -Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić predstavio je danas kapitalni budžet i investicioni program vlade „Crna Gora odmah“ i poručio da je cilj da naredne godine ova država postane najveće gradilište u regionu, jer, kako je kazao, više nema vremena za čekanje.

Premijer je rekao da se aktuelna vlada odlučila za reforme, pošten rad iu ozbiljnost.

Da su želeli da se ponašaju kao prethodnici, pravili bi, kaže, državu za tajkune i one koji se bave organizovanim kriminalom.

„Mi smo se opredelili da delujemo programski i definisali četiri programa – prvi je ‘Evropa sad’, koji je narod oberučke prihvatio. Obezbedio je da ono što je do sada bila prosečna zarada bude najniža zarada, a da prosečna zarada bude 700 evra“, rekao je Krivokapić tokom predstavljanja budžeta.

Dodao je da se time Crna Gora približava ili postaje Poljska u centralnom delu Evrope, a stvaraju se preduslovi da ne budu oštećeni poslodavci, preneli su crnogorski mediji.

Rekao je da je kapitalnim budžetom predviđeno 248 miliona evra, odnosno nešto više od 11 odsto ukupnog budžeta.

„To je rekord za Crnu Goru, ako izuzmemo deo koji se odnosi na auto-put. Imamo 302 projekta, od toga je potpuno novo 117 projekata“, naveo je Krivokapić.

On je kazao da su najveća ulaganja predviđena za sever Crne Gore sa 113 projekata.

Rekao je i da će deonica auto-puta Smokovac-Mateševo građevinski biti završena u roku, a do granice sa Srbijom auto-put bi mogao biti završen do decembra 2027.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar