Kucnuo poslednji čas: na pomolu – globalna KATASTROFA! (video)

Svet će morati da sprovede „brzu“ tranziciju „bez presedana“ ako želi da ograniči globalno zagrevanje na 1,5 stepeni, upozoravaju danas stručnjaci UN za klimatske promene.

„Ako zagrevanje nastavi da raste sadašnjim tempom, pod uticajem emisije gasova sa efektom staklene bašte, 1,5 stepen će biti dostignut izmedju 2030. i 2052. godine“, navodi se u izveštaju objavljenom danas u Južnoj Koreji.

Promene koje treba sprovesti u cilju ograničavanja zagrevanja odnose se na energiju, industriju i infrastrukturu.

U izveštaju, koji su odobrili i predstavnici vlada nakon sesije sa naučnicima, ukazuje se i na povećane rizika ukoliko granica bude iznad 1,5 stepeni.

(RSE, Danas)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

globalno zagrevanje
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Rale

    Iskreno mislim da covecanstvu nije ostalo jos mnogo… Mozda par vekova maksimalno. Kao sto se ne tovi prase uoci Bozica tako se i ovaj problem ne resava onda kada je vec, uveliko, prisutan. Ovaj problem su ljudi ignorisali od davnina. Uvek je, za gigante, preca bila masovna proizvodnja koja ce doneti veliki profit bez obzira na posledice. Danas, evo nas tu gde jesmo. Izduvni gasovi, zagadjenja voda, ozonske rupe, ultraljubicasti zraci, najezde raznih bubetina i virusa kojih, do juce, nije ni bilo na nasoj teritoriji. Skoro kao Biblijka verzija „Deset Egipatskih zala“.