Kuleba: EU odmah da uvede bar deo sankcija protiv Rusije

BRISEL, 21. februara ( Tanjug) – Ministar spoljnih poslova Ukrajine, Dmitro Kuleba, pozvao je EU da odmah primeni bar deo sankcija protiv Rusije i tako posalje janu poruku Moskivi da se dalja eskalacija neće toleristai i da Ukrajina nije sama u ovoj krizi.

”Verujemo da postje dobri i legitimni razlozi da se sada nametnu bar neke od sankcija kako bi se pokazalo da EU radi ono što govori o sankcijama”, poručio je Kuleba iz Brisela.

Dolazeći na sastanka Saveta EU, šef diplomatije Ukrajine je pozdravio najave o mogućem sastanku predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Džosefa Bajdena, oceniviši da je svaki diplomastki napor da se nađe rešenje za ukajinsku krizu dobrodošao.

Kuleba dodaje da je dobio garncije od američkog drzavnog sekretara Antonbija Blinkena, da se ništa oko Ukrajine neće rešavati bez konsultacija sa Kijevom.

”Nadamo se, kao ljudska bića koja žele da po svaku cenu izbegnu rat, da će dva predsednika izaći sa tog sastanka sa dogovorom o povalčenju ruskih snaga iz Ukrajine.To će biti jasan indikator da Rusija želi spuštanje tenzija. Ako se to ne dogodi znači da ostajemo u istoj ruskoj eskalirajućoj logici”, zaključio je Kuleba.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar