Kuleba i Cavusoglu o koracima za okoncanje rata u UKR

ANTALIJA – Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba razgovarao je danas u Antaliji sa turskim kolegom Mevlutom Čavušogluom u okviru radne posete Antaliji, objavila je na Fejsbuku pres služba ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova.

Kuleba je Čavušoglua obavestio o trenutnoj situaciji sa ruskim napadom na Ukrajinu, ratnim zločinima i granatiranju civilnih objekata od strane ruskih trupa u ukrajinskim gradovima, navodi se u saopštenju ministarstva, a prenosi Ukrinform.

Ministri su razgovarali o koracima za okončanje ruskih neprijateljstava i rata na ukrajinskoj teritoriji, dodaje se u saopštenju.

U tom kontekstu, Kuleba je zahvalio Čavušogluu na inicijativi da se organizuje sastanak sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom.

Kuleba je tom prilikom izneo tri ključna pitanja na kojima će insistirati na trilateralnom sastanku sa Lavrovom, kao što su hitan prekid vatre, poboljšanje humanitarne situacije u Marijupolju, Harkovu, Sumi, Volnovahi i drugim ukrajinskim gradovima, i povlačenje ruskih trupa iz Ukrajine.

Ukrajinski ministar je pozvao Tursku da nastavi saradnju sa Moskvom na zaustavljanju sukoba u Ukrajini.

Kako je ranije saopšteno, trilateralni sastanak ministara spoljnih poslova Ukrajine, Turske i Rusije održaće se danas u okviru Foruma diplomatije u Antaliji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar