Kuleba: Strani saveznici da uvedu maksimalne sankcije Rusiji

KIJEV – Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba izjavio je danas da strani saveznici moraju da uvedu maksimalne sankcije Rusiji i obezbede Ukrajini svo oružje koje joj je potrebno kako bi sprečili da se sukob proširi na druge zemlje.

“Jedini način da se spreči širenje ruskog rata van Ukrajine jeste da nam pružite punu podršku. Maksimalne sankcije. Svo oružje. Politika ’neprovociranja ruskog predsednika Vladimira Putina‘ je propala poslednjih godina,” objavio je Kuleba na Tviteru.

Prethodno je šef ukrajinske diplomatije pozdravio plan Evropske unije da uvede nove sankcije Rusiji zbog napada na Ukrajinu, ali je i dodao da je embargo na ruski gas i naftu „neophodan da bi se zaustavio“ predsednik Vladimir Putin.

„Cenim jačanje petog paketa sankcija EU, zabrane ruskog uglja, pristup ruskim brodovima lukama EU i drumski prevoz“, napisao je na Tviteru ministar Kuleba.

Kuleba je takođe ocenio da će biti potreban embargo na gas i naftu i izbacivanje iz SWIFT-a svih ruskih banaka kako bi se zaustavio Putin.

„Teška vremena zahtevaju teške odluke“, naveo je Kuleba.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar