LA Opera najavila istragu o optužbama protiv Plasida Dominga

LOS ANĐELES – Opera u Los Anđelesu saopštila je da će istražiti optužbe za seksualno zlostavljanje koje je nekoliko žena iznelo na račun slavnog operskog pevaca Plasida Dominga.

Domingo je, prema optužbama, pokušavao da ih natera na seksualne odnose nudeći im uloge, a u nekim slučajevima ih je kažnjavao tako što im nije davao uloge ukoliko bi odbile njegovo udvaranje.

Tim povodom oglasila se opera u Los Anđelesu čiji je Domingo generalni direktor, navodeći da će angažovati spoljnog savetnika da istraži „zabrinjavajuće navode“ Domingu.

„Opera će učiniti sve što može da stvori profesionalno okruženje gde će svi zaposleni i umetnici osećati jednako prijatno, cenjeno i poštovano“, navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Sam Domingo je takve optužbe nazvao „duboko uznemirujućim i netačno predstavljenim“, dodajući da veruje da su svi njegovi razgovori i odnosi bili „dobrodošli i obostrano prihvaćeni“.

U međuvremenu su opera u San Francisku i Filadelfijski orkestar otkazali planirane nastupe Dominga u septembru i oktobru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar