Lam u Davosu o ekonomiji Hongkonga i koronavirusu

DAVOS – Liderka Hongkonga Keri Lam izjavila je danas na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu da Hongkong ima nekoliko kriza koje mora da reši i naglasila da ostaje na čelu grada, odbacivši tako pozive da podnese ostavku.

Lam, čiji nastup Rojters ocenjuje kao samouveren i ističe da se ona čak i smešila u pojedinim trenucuna, rekla je da mora da ostane na svojoj funkciji kako bi rešila pitanja ekonomske krize i koronavirusa zbog kojeg je 17 osoba umrlo u kopnenom delu Kine.

Lam je rekla da su u Hongkongu na snazi visoke mere predostrožnosti zbog koronavirusa, koji se širi i na druge delove Kine, a sumnja se i na jedan slučaj bolesti u Hongkongu, dodaje AP.

Liderka Hongkonga došla je u Davos, ocenjuje Rojters, kako bi pokušala da uveri svetske lidere da je taj azijski finansijski centar otvoren za poslovanje, uprkos višemesečnim antivladinim protestima, a, kako je navela, „ništa nije važnije od vladavine prava“.

„Bilo bi veoma jako jednostavno pobeći od neke situacije. Veoma je teško vladati i sprovoditi politiku. Za one koji razumeju političku strukturu, upražnjavanje ove pozicije samo bi stvorilo više konfuzije“, rekla je Lam.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar