Lavrov: Poštovanje medijima, ali za optužbe potrebni dokazi

MOSKVA – Rusija je spremna za veće provokacije zapadnih zemalja i opružbe i odgovoriće jasno i korektno na sve lažne vesti koje objavljuju mediji, izjavio je danas ruski misnistar inostranih poslova Sergej Lavrov.

U intervjuu francuskom kanalu RT Frans i francuskim listovima „Pari mač“ i „Figaro“ šef ruske diplomatije je na pitanje o optužbama koje su iznele Holandija, Britanija i SAD o navodnoj seriji ruskih sajber napada, rekao da mu je teško da ozbiljno razgovara o tome kada svi dokazi dolaze putem medija.

„Uz svo poštovanje njima i novinarskoj profesiji, kao ozbiljni ljudi, ne možemo da proučavamo određene probleme koji su izneti protiv Rusije… bez korišćenja pravnih normi, koje se koriste u tim slučajevima“, rekao je Lavrov, preneo je TAS S.

Činjenica da su mediji objavili informaciju o događajima koji su se dogodili pre pola godine je „samo početak“, dodao je on.

„Nedavno smo okrivljeni za događaje koji su se dogodili pre četiri godine“, rekao je Lavrov.

Prema njegovim rečima, smrt bivšeg potpredsednika Aeroflota Nikolaja Gluškova, koji je bio u Londonu, gde mu je ponuđen politički azil, ponovo je postalo razlog za zabrinutost britanske administracije.

Pojavile su se tvrdnje da je Rusija kriva za njegovu smrt, jer je kratko pre toga on hteo da obelodani svoje veze u obaveštajnim službama.

„Bićemo spremni za veće provokacije. Naš odgovor je veoma jasan: ako nam se budu obraćali putem medija, mi ćemo odgovoriti (preko medija), takođe, ali jasno i korektno“, rekao je Lavrov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar