Lavrov: Zvaničnici SAD priznaju da stoje iza eksplozija na S. toku, pa se i slade

MOSKVA – Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas da su američki zvaničnici „suštinski, kroz svoje izjave, priznali da su eksplozije na gasovodu Severni tok delo SAD i da o tome pričaju sa zadovoljstvom“.

„Američki zvaničnici suštinski priznaju da su eksplozije koje su potresle Severni tok 1 i 2 njihovo delo. Čak se i slade kada pričaju o tome“, rekao je Lavrov, prenosi TAŠ.

Prema njegovim rečima, Amerika je procenila da su Rusija i Nemačka „isuviše dobro“ sarađivale u poslednjih 20-30 godina, uspostavljajući moćan savez zasnovan na ruskim resursima i nemačkoj tehnologiji.

„To je postalo pretnja monopolskoj poziciji brojnim američkim korporacijama. Stoga, bilo je neophodno nekako to da se uništi i to namerno“, dodao je ruski ministar.

Lavrov je rekao da postoji aspekt koji je povezan sa činjenicom da je prijateljstvo Moskve i Berlina, nacionalno pomirenje, koje se desilo između Rusa i Nemaca, postalo trn u oku nekima.

TAŠ piše da je pomoćnica državnog sekretara SAD Viktorija Nulad rekla 27. januara da su SAD zadovoljne što Severni tok 2 neće postati operativan.

Kompanija Severni tok saopštila je 27. septembra da su tri cevovoda Severnog toka 1 i 2 oštećena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar