Lekić: Raspisati izbore bez obzira na odluku Ustavnog suda

PODGORICA – Lider Demosa Miodrag Lekić ocenio je danas da je moguće da Ustavni sud poništi potez predsednika Mila Đukanovića o raspuštanju Skupštine Crne Gore i navodi da bi, u tom slučaju, parlament formalno mogao da nastavi sa radom, a samim tim i vlada, iako je, kako kaže, to paradoks.

„Ali ako dođe do tog scenarija, mislim da bi parlamentarna većina trebalo da raspušti parlament“, ocenio je Lekić za Radio Crne Gore, a prenosi RTCG.

On je istakao da odluku Đukanovića da raspusti Parlament tumači kao neustavnu.

„Đukanović je samo jedna ceremonijalno formalna strana, i jasno je da je prekršio ustav. To je odradio da bi se stekao utisak da je on neko ko zavodi red u zemlji“, ocenio je Lekić.

Kazao je da Crna Gora napokon ima Ustavni sud za odlučivanje, „ali nemamo još uvek neke odluke koje bi pomogle u rešavanju političke krize“.

„Postoji mogućnost da se Đukanovićev ukaz tretira nelegitimnim i da samim tim ne proizvodi posledice, i onda bi moglo faktički doći do produženja mandata Skupštine. Ja lično mislim da je parlamentarna većina trebalo da raspiše izbore“, ocekao je Lekić.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović doneo je 16. marta Ukaz o raspuštanju 27. saziva Skupštine Crne Gore.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar