Lokalizovan požar u Latakiji, pogođeni magacin još tinja

DAMASK – Satelitski snimci napravljeni ove nedelje iznad sirijske luke Latakija pokazuju zgarište objekta koje još tinja, nekoliko sati nakon što su vatrogasci lokalizovali ogroman požar, koji je posledica izraelskog raketnog udara.

Na satelitskim fotografijama koje je AP dobio od Planet Labs PBC danas vidi se jak dim iznad kontejnerskog terminala u sredu, koji najverovatnije potiče od pogođenog objekta koji se još dimi,a kako se navodi, fotografije sugerišu da je udarom visoke preciznosti pogođeno jedno skladište.

Sirijski vojni zvaničnik saopštio je da su izraelske rakete ispaljene sa mora, zapadno od Latakije, pogodile terminal u utorak i prouzrokovale požar.

Vatrogasna služba u Latakiji, saopštila je da je 12 vatrogasnih vozila radilo satima na lokalizaciji požara, u kome zvanično nema povređenih osoba, kao i da su upogođenim kontejnerima bili rezervni auto-delovi i ulje.

Sirijski državni mediji javili su da su izraelske rakete ispaljene iz Sredozemnog mora pogodile sirijsku luku Latakiju, izazvavši požare i veliku štetu.

Državna novinska agencija SANA saopštila je da su se napadi dogodili u ranim jutarnjim satima u utorak i da je pogođeno kontejnersko skladište u luci,a da je oštećena i obližnja bolnica i poslovne prostorije, kao i da su razbijena stakla na stambenim objektima i automobilima parkiranim u blizini luke,dok se sama eksplozija mogla čuti kilometrima dalje, prenosi AP.

Latakija je glavna komercijalna luka Sirije, a izraelski napad drugi je koji je gađao tu oblast ovog meseca.

Izraelska vojska odbila je da komentariše ovaj konkretan napad, a Tel Aviv tvrdi da u Siriji gađa baze proiranskih milicija i njima namenjene pošiljke oružja, kao što je libanska militantna organizacija Hezbolah, koja ima borce u Siriji, navodi AP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar