London: Konstantno ćemo razmatrati eventualne sankcije Rusi

LONDON – Velika Britanija će zamrznuti svu državnu imovinu Rusije ukoliko bude imala dokaze o pretnji životima ili imovini britanskim državljanima ili osobama sa dozvolom boravka u toj zemlji, saopšteno je danas iz britanskog Ministarstva za spoljne poslove.

London će takođe razmotriti sve dalje moguće sankcije pojedincima iz Rusije u vezi sa stavljenjem u pritvor opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, prenosi Rojters.

Ministarka Vendi Morton je pred parlamentom izjavila da će biti zamrznuta sva ruska imovina ukoliko vlasti budu pronašle dokaze da su u Rusiji pretili britanskim državljanima ili osobama sa dozvolom boravka u toj zemlji.

Mortonova je takođe istakla da će eventualne nove sankcije biti pod konstantnim razmatranjem, kao i da u ovom trenutku nije prikladno komentarisati dalje poteze jer bi to moglo da umanji njihov uticaj.

Ona je dodala da je Velika Britanija i dalje zabrinuta zbog uticaja koji će gasovod Severni tok 2 imati na evropsku energetsku bezbednost, posebno na Ukrajinu, ukazujući da je to pitanje Nemačke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar