London ne isključuje mogućnost da je ruski avion oborila bomba

Britanske vlasti saopštile su danas da poseduju „nove informacije“ koje ne isključuju mogućnost da je ruski avion oboren bombom na Sinajskom poluostrvu i da su zbog toga privremeno obustavile letove iz Šarm el Šeika za Veliku Britaniju.
„I dalje ne možemo kategorično da tvrdimo koji su razlozi za pad ruskog aviona. Ali u svetlu novih informacija, strahujemo da bi uzrok pada mogla biti eksplozivna naprava“, rekao je portparol britanskog premijera.

On je dodao da će zbog predostrožnosti biti obustavljeni letovi izmedju Šarm el Šeika i Velike Britanije, javio je AFP.

Prema njegovim rečima, Britanija je u egipatsko letovalište uputila i tim svojih stručnjaka za aviosaobraćaj kako bi ispitali bezbednosne mere na aerodormu i utvrdili da li su potrebne dodatne mere.

Britanski premijer Dejvid Kameron je, kako je saopštio njegov kabinet, danas o bezbednosnim merama na aerodromu u Šarm el Šeiku razgovarao sa egipatskim predsednikom Abdel-Fatahom el-Sisijem koji je danas doputovao u posetu Velikoj Britaniji.

El Sisi je juče rekao da je bezbednosna situacija na Sinaju „potpuno pod kontrolom“ i da su tvrdnje da je avion oborila Islamska država „propaganda“ koja treba da naškodi Egiptu, prenosi AP.

Egipatski ogranak Islamske države ponovo je danas, pet dana pošto je već preuzeo odgovornost, saopštio da je odgovoran za pad ruskog aviona, ali da nije na njemu da to dokazuje.

U padu aviona kojim su se ruski turisti vraćali u Sankt Peterburg, poginule su 224 osobe.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar