Los Anđeles: Nakon jučerašnje pucnjave tri policajca dobro, a napadač je mrtav

LOS ANĐELES – Zdravstveno stanje tri policajaca ranjena u pucnjavi u Los Anđelesu danas je stabilno, saopštila je gradska policija.

Osumnjičeni napadač je ubijen u ovom sukobu, prenosi Rojters.

Kako se podseća, policajci su intervenisali u Linkoln Hajtsu, u sredu oko 16:30 po lokalnom vremenu, a pucnjava je prijavljena oko dva sata kasnije.

Sve je počelo kada su se policajci odazvali pozivu da krenu u potragu za osumnjičenim na uslovnoj slobodi, kojeg su tražile vlasti u Los Anđelesu, preneo je Rojters.

Pomoćnik šefa policije Alfred Labrada naveo je da su tokom potrage policajci pronašli osumnjičenog, koji je odbio da se povinuje njihovim komandama.

Nakon toga su policajci pozvali pojačanje, a traženo lice se zabarikadiralo garažu, objavio je Los Anđeles Tajms.

Osumnjičeni je otvorio vatru na policajce i ranio ih. Oni su hitno prebačeni u bolnicu, a nakon ukazane nege nalaze se su u stabilnom stanju, rekla je gradonačelnica Los Anđelesa – Karen Bas, napominjući da je razgovarala sa dvojicom njih.

„Policajci Los Anđelesa svakodnevno se izlažu opasnosti, a današnji događaj samo je podsetnik koliko je opasnost veoma realna“, rekla je ona.

Kada je neidentifikovani osumnjičeni pronađen, nije davao znake života i proglašen je mrtvim na licu mesta, saopštila je policija Los Anđelesa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar