Mandić: Ne deluje i da je predsednik Srbije neko ko sluša naredbe sa strane

PODGORICA – Televizijski duel predsedničkih kandidata Mila Đukanovića i Andrije Mandića biće emitovan večeras na podgoričkoj Prvoj tv. i E TV..

Iz ranije snimljenog TV duela, pod nazivom „Velika debata“, dvojice kandidata podgorički portal CdM izdvojio je šest kratkih klipova na kojima govori uglavnom Đukanović, dok mu Mandić na nikima replicira.

Klipovi se odnose na temu partijskog zapošljavanja tzv. državnom udaru i kriminalnim klanovima.

Na jednom od klipova Đukanović kaže da je od 1844. godine, u strateškim dokumentima Srbije, Crna Gora prirodno pravo Srbije.

Na to mu Mandić odgovora da je Srbija jedina zemlja Evrope koja nije uvela sankcije Rusiji. “I nešto mi baš ne deluje da je njen predsednik kao neko ko sluša naredbe sa strane, za razliku od onoga što vidimo u Crnoj Gori”, kaže Mandić.

Osim iz Rusije, replicirao je Đukanović.

Mandić je na to kazao: “Ne osim iz Rusije. Iz Rusije ponajmanje”.

Govoreći o aktuelnom trenutku u Crnoj Gori Đukanović tvrdi da nije želeo da savija kičmu ni pred kim jer, kako je rekao, „smatram da to nije moja kičma već kičma Crne Gore dok sam ja na čelu Crne Gore“.

“Mislim da je zadnja ura da završavamo ovaj cirkus državne politike Crne Gore bez vlade. Mislim da je vreme za izbore, da se svi lepo odmerimo na tim izborima, da svi dođemo do te mere naše legitimnosti u crnogorskoj izbornih javnosti i nakon toga Crna Gora dobije odgovornu vladu koja neće savijati kičmu ni pred kim”, naveo je Đukanović.

Mandić je u duelu konstatovao da čovek nije mogao da ostane na mestu portira ili kafe kuvarice ako nije, kako je kazao Đukanoviću, podržavao “vašu politiku”.

“Danas niko ko je pripadnik Demokratske partije socijalista, a Vi saopštite ovde ime i prezime, ko je ostao bez posla kada je došla nova vlast”, rekao je Mandić.

Đukanović je replicirao:

“Ajde recimo nekoliko stotina ljudi u Ministarstvu obrazovanja”.

Govoreći o borbi protiv kriminala, Đukanović je rekao da je u jednom trenutku pogledao dosijee klanova u Crnoj Gori.

„Dostavljen mi je da ga pogledam da bih znao na koje su lažne putne isprave oslonjeni ti ljudi. Zanimljivo, i jedan i drugi klan, u devedeset odsto slučajrva su imali lažne isprave države Srbije”, kazao je Đukanović.

Ne navodi se, međutim, šta je Mandić rekao na temu krinala.

Na temu tzv. „državnog udara“ na izborni dan 2016. godine, Đukanović je rekao da je za uverenje da je za jednu od posledica to trebalo da ima njegovu likvidaciju.

„Odlučio da sednem i razgovaram sa Vama”, kazao je Đukanović.

Mandić mu je na to odgovorio:

„Tako je, to je bila vaša volja. Tako je bilo vreme, tako vam ga je šorak doneo što bi rekao naš narod”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar