Mandić u trci za predsednika da bi ojačao DF, ne da bi pobedio

PODGORICA – Direktorka crnogorske Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanja Ćalović Marković kaže da su predstojeći predsednički izbori test na osnovu kojeg će partije vlasti odlučiti da li da se ide na vanredne parlamentarne.

Ćalović Marković je u emisiji „Dobro jutro Crna Gora“ saopštila da je nju iznenadila predsednička kandidatura lidera Nove Andrije Mandića zato što, kako objašnjava, on nije bio nosilac lista Nove i DF-a na izborima u poslednjih 10 godina, jer su uvek nalazili druge ljude za nosioce poput Miodraga Lekića ili Zdravka Krivokapića.

„To meni govori da je on sigurno obezbedio značajna finansijska sredstva za svoju kandidaturu i da će kampanja biti interesantna i da će dominantno biti obeležena nacionalnim pitanjima. Ja mislim da postoje šanse da Mandić uđe u drugi krug, ali mislim da su šanse da postane predsednik Crne Gore izuzetno male“, kazala je Ćalović Marković, preneo je portal RTCG.

Smatra da je malo verovatno da bi birači drugih partija vlasti u eventualnom drugom krugu podržali Mandića.

„Mislim da su predsednički izbori vrsta testa za vanredne parlamentarne izbore na osnovu kojih će oni da odluče da li će da raspišu vanredne izbore i skrate mandat Skupštini. Mislim da je to razlog zbog kojeg se Mandić kandidovao, ne da bi pobedio, već da bi jačao DF i naneo štetu političkim protivnicima, pre svega „Evropi sad“ koja im je zadala brige i koja očigledno ima značajnu političku moć, iako je vanparlamentrana stranka“, kazala je, između ostalog, Ćalović Marković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar