Manifesto: Umesto pomoći protiv pandemije SAD nam šalju oružje

RIM – List “Il Manifesto” piše o američkim namerama da u Evropu pošalje najnovije supersonično nuklearno oružje uz konstataciju da je Italija od Amerike očekivala malo prave humanitarne pomoći, a ne projektile.

“Umesto malo istinske humanitarne pomoći koja bi nam dobro došla u vreme kada smo pogodzeni pandemijom kovida19, i ostavljeni na milost farmaceutskim kompanijama, i nakon toliko humanitarnih ratova kojima su šokirale ceo svet, od Amerike smo očekivali malo prave humanitarne pomoći. Ali, umesto toga nam šalju hipersonično oružje koje ima centimetarsku preciznost i koje će, verovatno, biti raspoređeno u zemljama gde već postoji atomsko oružje, Italiji, Nemačkoj, Poljskoj i Rumuniji. Najnovije oružje može u roku od nekoliko minuta da uništi Moskvu”, piše list.

Prema poisanju novine Putinova Rusija, okružena proširenjem NATO-a na istok, sada reagira jedinim i pogubnim sovjetskim naslijeđem: noružavanjem.

Ovo nije novi hladnu rat, piše list, već nešto mnogo gore i potrebno je izmisliti novu reč da bi se opisalo šta nam se sprema.

Jer novi hipersonični sistemi neće biti aktiviran pritiskom na dugme ljudskog prsta, već će dejstvo biti programirano umetniom inteligencijom. Drugim rečima jednom kada krenu biće nemoguće zaustaviti ove projektile”, zaključuje list “Il Manifesto”.

To je znak da je propao pokušaj prvo ruskog predsednik Putina a zatim i američkog Bajdena, da reaktiviraju sporazum Start o ograničenju širenja atomskog oružja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar