Marion Marešal uoči predsedničkih izbora 2022. osniva analit

BRISEL, 8. decembra (Tanjuug) – Marion Marešal, bivša poslanica krajnje desnice i rođaka Marin Le Pen, formalno je pokrenula „analitički centar“ uoči predsedničkih izbora 2022. godine, da bi „popunila javni diskurs“ „nezavisnom strukturom“, piše danas briselski Politiko.

Centar za analize i mogućnosti (CAP) biće pridružen Institutu za društvene nauke, ekonomiju i politiku (IŠEP), koji je osnovala Marešal i koji je započeo sa radom 2018. godine.

Marešal, ranije poznata kao Marion Marešal-Le Pen, izabrana je za poslanika tetkinog Nacionalnog fronta 2012. godine, ali je napustila tu krajnju desničarsku stranku 2017. godine nakon što je Marin Le Pen izgubila u drugom krugu od Emanuela Makrona .Ona ne koristi ni prezime Le Pen od 2018.godine.

Iako je Marešal rekla da se povukla iz politike 2017. godine, i dalje postoje veze između Le Penove stranke, koja se sada zove Nacionalno okupljanje, i nekih njenih delova uključujući „marionističku“ struju.

Novi „tink tank“ će Marešal koristiti kao sredstvo za odmeravanje snaga na desnici uoči predsedničkih izbora,smatra Politiko
Ona je za AFP rekla da sama ne namerava da bude kandidat 2022. godine, ali da će se pre toga „ponovo upustiti u neke medijske aktivnosti“.

Ona i dalje vodi IS SEP, koji se predstavlja kao ekvivalent desnice u odnosu na jednu od najistaknutijih francuskih škola političkih nauka.

Ovaj institut sa sedištem u Lionu izdaje magistarske diplome koje nisu zvanično priznate, podseća Politiko.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar