Mas: Razum da prevagne u završnim pregovorima o Bregzitu

LUKSEMBURG – Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas izjavio je danas da se nada da će razum prevagnuti u završnim pregovorima oko obezbeđivanja sporazuma o britanskom povlačenju iz EU, prenosi Rojters.

„Mi smo spremni za sve mogućnosti…ali, mislimo da je, iako je ostalo malo vremena, moguće postići sporazum između (Evropske) komisije i Britanije i učinićemo sve moguće napore narednih dana. Nadam se da će, na kraju, razum prevagnuti“, kazao je Mas pred početak sastanka šefova diplomatija država članica EU u Luksemburgu.

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Džeremi Hant kazao je prethodno, prilikom dolaska na sastanak, da i dalje postoje otvorena pitanja oko dogovora o Bregiztu, ali i ocenio da je uz dobru volju moguće postići dogovor koji će zadovoljiti sve strane.

Ministri spoljnih poslova Evropske unije sastaju se danas u Luksemburgu na sednici Saveta za spoljne poslove EU.

Na dnevnom redu nalazi se aktuelno stanje u međunarodnim odnosima, uključujući i rezultate 73. Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, prenela je ANA.

Ministri će razgovarati i o referendumu koji je nedavno održan u Makedoniji, kao i o izborima u Bosni i Hercegovini koji su održani 7. oktobra.

Na dnevnom redu nalaze se i migracije i stanje u Libiji, a TAS S je juče javio, pozivajući se na predsednika Komiteta za spoljnje poslove Saveta Ruske Federacije Konstantina Kosačeva, da će ministri zvanično odobriti i nove sankcije Rusiji zbog navodnog korišćenja hemijskog oružja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar