Mediji: Erdogan uzvratio Putinu, ostavio ga da ceka

TEHERAN – Turski i zapadni mediji pridali su veliku pažnju trilateralnom samitu na kom su se u Teheranu sastali predsednici Rusije, Turske i Irana, a posebno su istakli detalj da je, kako navode, Redžep Tajip Erdogan ostavio Vladimira Putina da ga čeka nepun minut.

Turski i zapadni mediji su ocenili da se Putinu u Teheranu dogodilo ono što je on u prošlosti priređivao drugim liderima, a sajt T24 je čak, postavio pitanje da li mu se Erdogan ovim postupkom sveti zbog toga što je ruskog predsednika prilikom svoje posete Moskvi 2020. godine čekao oko dva minuta, prenosi Rojters.

I Gardijan je o ovom događaju izvestio u sličnom maniru. Britanski list navodi da je Putin ostavljen da čeka pred velikim brojem novinara i da se tom prilikom „skoro minut vrpoljio i premeštao sa noge na nogu, te da se po izrazu njegovog lica videlo da mu je neprijatno“.

„Ruski predsednik je stekao reputaciju da namerno dozvoljava da ga svetski lideri čekaju, ponekad i satima“, navodi britanski list i navodi nekoliko slučajeva kada se to dogodilo.

Po pisanju Gardijana, Putin je dozvolio da ga u prošlosti čekaju britanska kraljica, papa Franja, Donald Tramp, kao i Angela Merkel i bivši ukrajinski predsednik Viktor Janukovič, a neki od njih su ga čekali satima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar