Medinski: RUS i UKR su usaglasile 75 odsto mirovnog sporazuma

MOSKVA – Ukrajina i Rusija su se u aprilu ove godine usaglasile u pogledu 75 odsto sadržaja nacrta mirovnog sporazuma, izjavio je danas pomoćnik ruskog predsednika i šef ruske delegacije na razgovorima sa ukrajinskom stranom Vladimir Medinski na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu (SPIEF).

„Dugo smo vodili intenzivne razgovore sa ukrajinskom stranom o uslovima postkriznog rešenja. Ovi pregovori su okončani 15. aprila kada smo ukrajinskoj strani predali nacrt sporazuma“, naveo je Medinski, prenosi TAS S.

On je dodao da ruska i ukrajinska delegacija razmenjuju telefonske pozive, ali da Kijev nije voljan da nastavi razgovore.

„Povremeno razmenjujemo telefonske pozive, ali Ukrajina je protiv nastavka razgovora na starim osnovama“, naveo je Medinski, prenosi TAS S.

Delegacije su 15. aprila ove godine usaglasile stavove na osnovu razgovora u Istanbulu i poslale ih u Kijev, dodao je Medinski, a Ukrajina od tada nije dala zvaničan odgovor, prenosi TAS S.

Pregovori Rusije i Ukrajine traju od 28. februara ove godine.

Najpre su se vodili u Belorusiji, gde je održano nekoliko sastanaka, nakon čega su nastavljeni razgovori putem video veze, a zatim su se delegacije dveju zemalja sastale u Istanbulu 29. marta, navodi ruska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar