MEDIS nagrade za istraživački rad lekarima i farmaceutima

BEOGRAD – Svečanim završnim događajem, koji se zbog pandemije održao virtuelno, dodelom nagrada i priznanja za istraživački rad najboljim lekarima i farmaceutima koji se pored kliničkog rada posvećuju i istraživanjima, danas je završen sedmi konkurs International Medis Awards for Medical Researć (IMA).

Među devetnaest finalista u konkurenciji za najprestižnija regionalna priznanja iz oblasti medicine i farmacije bio je i srpski farmaceut Nenad Miljković, specijalista kliničke farmacije i evropskog javnog zdravlja, saopštili su organizatori.

Miljković je načelnik Odeljenja za farmaceutsku zdravstvenu delatnost na Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica“, direktor finansija Evropskog udruženja bolničkih farmaceuta (EAHP) i predsednik Sekcije za bolničku farmaciju u Savezu farmaceutskih udruženja Srbije.

„Biti finalista na konkursu IMA pokazuje da je prepoznato istraživanje čiji je cilj osiguranje bezbednosti pacijenta kroz zajednički rad farmaceuta, lekara, medicinskih sestara i drugih zdravstvenih radnika u vreme nestašice lekova“, izjavio je Miljković prilikom uvrštenja u finalni izbor na području farmacije.

Za nagradu za najbolji istraživački rad takmičili su se lekari i farmaceuti iz devet zemalja: pored Srbije, još iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Severne Makedonije i Slovenije.

Stručna komisija ove godine je dobila čak 309 stručnih članaka, što je najviše do sada. U uži izbor ušlo je 222 kandidata, a u finalu ih je bilo 19.

Za verodostojnost čitavog konkursa International Medis Awards pobrinuo se međunarodni stručni žiri sastavljen od deset članova koji dolaze iz sedam zemalja iz kojih su prijavljeni kandidati.

„Ako pobedite na konkursu IMA, znači da ste uspeli da zamislite, izvedete i u međunarodnom časopisu s visokim faktorom uticaja objavite važan istraživački rad. A upravo kvalitet publikacije najviše odlučuje o mestu koje će kandidat zauzeti. Sve je osmišljeno veoma transparentno, što je za mene i prvi i glavni uslov“, izjavio je predsednik žirija Matija Tomšič iz UKC Ljubljana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar