Medojevic: Nema sanse da DF podrzi manjinsku vladu

PODGORICA – Nikakve teoretske šanse nema da Demokratski front (DF) podrži manjinsku vladu, poručio je danas predsednik PZP i jedan od lidera DF Nebojša Medojević.

On smatra da aktuelna kriza u Crnoj Gori može da se reši samo na izborima, odnosno, da bi svemu tome trebalo da prethodi dogovor političke elite, preneo je portal RTCG.

Komentarišući najave potpredsednika vlade Dritana Abazovića da su opcije manjinske i tehničke vlade za izlazak iz krize na stolu i da bi prvo trebalo razgovarati sa DF, Medojević je rekao da vicepremijer nije imao komunikaciju s liderima DF Andrijom Mandićem i Milanom Knežević.

Medojević je rekao i da on nema nikakvu komunikaciju sa Abazovićem, zbog, kako je rekao, neistina koje je ranije izneo u vezi s predsedničkim kandidatom Milkom Tadić-Mijović.

„Naš stav je jasan. U ovom trenutku mi smo za eventualni dogovor o tehničkoj vladi i o raspisivanju izbora. To ima smisla. Ja dodajem još jedan uslov. Mislim da pre toga treba da se dogovorimo svi u Crnoj Gori, da razlike koje imamo rešimo tako da se oko njih neće voditi politička borba“, rekao je Medojević.

On je ocenio da manjinska vlada ne funkcioniše.

„Nikakve teoretske šanse nema da DF podrži manjinsku vladu. Šta je to? Imali smo jednu manjinsku vladu, jedan eksperiment, sad treba da napravimo novi koji bi mogao da radikalizuje situaciju u zemlji“, dodao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar