Meksiko: Ne podržavamo Madura, mi smo za dijalog

MEKSIKO SITI – Meksička vlada je saopštila danas da ne brani predsednika Venecuele Madura nakon što su SAD i neke države Evrope i Latinske Amerike priznale opozicionog lidera Huana Gvaida za legitimnog prelaznog predsednika Venecuele.

„Mi ne branimo Madura i njegov režim i ne svrstavamo se na bilo koju stranu, svako ima pravo na svoje viđenje, mi želimo da se stvari rešavaju dijalogom“ izjavio je ministar spoljnih poslova Meksika Marselo Ebrard za jednu lokalnu televizijsku stanicu, prenosi Rojters.

Veliki broj evropskih država kao i većina država Lima grupe, uključujući Argentinu,Brazil i Kanadu podržava Gvaida kao prelaznog predsednika i poziva na nove izbore u Venecueli.

Meksiko je ranije kritikovao režim Nikolasa Madura, ali su se odnosi poboljšali kada je na vlast u Meksiku došao predsednik levičar, Andres Manuel Lopes Obrador, koji je pozvao Madura na svoju inauguraciju u decembru prošle godine, podseća agencija i navodi da je zvaničan stav vlade Lopesa Obradora politika neutralnosti i neintervencionizma.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar